Bu web sitesi sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitemizde en iyi deneyimleri yaşamanız için çerezleri kullanır.

Reddet Kabul Et
Haberler

BÜYÜKEĞEN, ÖĞREN-DÖNÜŞ PROJELERİ LANSMAN TOPLANTISINA KATILDI

BÜYÜKEĞEN, ÖĞREN-DÖNÜŞ PROJELERİ LANSMAN TOPLANTISINA KATILDI

Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez’in katılımıyla Konya Model Fabrika’da düzenlenen Öğren-Dönüş Projeleri 1. Lansman Toplantısına katıldı.  

Toplantıda konuşan Başkan Büyükeğen, Konya’nın Türkiye’nin en önemli sanayi üretim merkezlerinden birisi olduğunun altını çizdi. Konya sanayisi ile ilgili bilgi veren Büyükeğen, Konya’nın ekonomideki tüm zorlukları üretimle aştığını vurguladı. Konuşmasında verimlilik konusuna da değinen Büyükeğen, “Türk sanayisinin en önemli problemlerinden birisi maalesef verimlilik. İşletmelerimizde insan kaynağından enerjiye, üretimden finansa kadar neredeyse her alanda verimlilik açıklarımız var. Konya Model Fabrikamız da burada işletmelerimizin en güçlü destekçisi, en yakın çözüm ortağı. İşletmelerimiz Model Fabrikamızdaki Öğren-Dönüş programlarında öğrendikleri yalın üretim prensipleri ile, hiçbir ilave yatırım yapmaksızın çok ciddi verimlilik artışları yakalıyor. Dolayısıyla hem verimlilik açıklarını kapatıyorlar hem de üretim maliyetlerini düşürerek nihai hedef olan karlılıklarını artırıyorlar” şeklinde konuştu.

KSO işletmelerin verimliliğini artırmaya odaklandı

Büyükeğen, Konya Sanayi Odası olarak işletmelerin verimliliğini artırmaya yönelik önemli çalışmalar yaptıklarını, bu çalışmalardan birisinin de Enerji Verimliliği Mobil Etüt Aracı olduğunu söyledi. Büyükeğen, sözlerine şu şekilde devam etti: “Mobil Etüt Aracımız ile, Konya başta olmak üzere KOP bölgemizdeki sanayi işletmelerimiz ve kamu kurumlarımızda verimlilik odaklı çalışmalar yürütüyor, işletmelerimize birer yol haritası hazırlıyoruz. Enerji Verimliliği Mobil Etüt Aracımızla, şu ana kadar 30 firma ve kuruluşumuzda enerji ölçümleri yaptık.  Yaptığımız bu ölçümler ile firmalarımıza, 49 milyon lira tutarında, toplam amortisman süresi 1 yıldan az olan 2 bin 61 TEP enerji tasarrufu imkanı sunduk. Ayrıca 7 bin 385 ton karbon salınımının da önüne geçmiş olduk. Bu çalışmalarımızın endüstride sürdürülebilirliğini sağlamak için ise, ölçüm yaptığımız işletmelerden 20 personele Enerji Yöneticisi eğitimleri aldırdık. Enerji Verimliliği Mobil Etüt Aracı Projemize destek veren Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız başta olmak üzere, KOP Bölgesindeki Sanayi İl Müdürlüklerimize ve KOP Kalkınma İdaresi Başkanlığımıza teşekkür ediyorum.”