BELEDİYE BAŞKANLARI, KSO MECLİSİNE KONUK OLDU

Konya Sanayi Odası’nın Mart ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen’in Odanın aylık faaliyetlerini anlattığı meclis toplantısına Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ve Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca konuk oldu.

Konya Sanayi Odası Meclis Başkanı Memiş Kütükcü başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda konuşan Oda Başkanı Mustafa Büyükeğen, 1974 yılında kurulan Konya Sanayi Odası’nın 50 yıldır Konya’nın güçlü bir sanayi şehri olması için çalıştığını söyledi. Şehrin sanayi alt yapısının ve sanayicilik kültürünün gelişmesi için bugüne kadar pek çok çalışma yapıldığını, proje ve yatırımların hayata geçirildiğini ifade eden Büyükeğen, yapılan tüm çalışmaların birlik ve beraberlik içerisinde yürütüldüğünü anlattı. Büyükeğen, “Konya’nın güçlü bir sanayi şehri olmasında şehrimizin geliştirdiği bu birlik ve beraberlik kültürünün çok büyük katkısı var. Biz tüm çalışmalarımızda Büyükşehir Belediyemizin, merkez ilçe belediyelerimiz Selçuklu, Karatay ve Meram Belediyelerimizin, çok kıymetli belediye başkanlarımızın her zaman desteklerini gördük. Kendilerine Konya sanayimize bugüne kadar verdikleri tüm destekler için teşekkür ediyorum” dedi.

Konya’mız doğru yolda

Meclis üyeleri ile bir araya gelen Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Konya’daki tüm sanayiler ile gurur duyduklarını söyledi. Başkan Kılca, “Sanayimizin sorunlarını, hedeflerini bilen biriyim. Karatay bölgemizde de ciddi anlamda sanayi alanları gelişiyor. Hem OSB’lerimiz hem de diğer sanayi sitelerimizin her biri ile gurur duyuyoruz. Sanayilerimizin hepsinin ayrı ayrı başarı hikayesi var. Konya’mızın doğru yolda olduğunu görüyoruz. Konya ithalat-ihracat dengesinde de başarılı bir yerde. Bunu da övünerek anlatıyoruz” diye konuştu.

Meram’a yeni bir sanayi merkezi kuruluyor

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ise, Meram’a yeni bir sanayi merkezi kazandırmayı amaçladıklarını söyledi. Başkan Kavuş, “Sanayilerimizin büyük çoğunluğu şu anda Selçuklu ve Karatay bölgesinde. Biz de Meram’a yeni bir sanayi bölgesi oluşturuyoruz. Önümüzdeki dönemde, Karatay’daki sanayi sitelerine benzer yeni bir sanayi alanı oluşturuyor olacağız” dedi.

Sanayilerimiz ile gururlanıyoruz

Son olarak konuşan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ise, fabrikaları her ziyaret ettiğinde gurur duyduğunu ve üretilen ürünler karşısında hayrete düştüğünü dile getirdi. Başkan Pekyatırmacı, “Konya tarım şehri ama ayı zamanda sanayi şehri. Tarımdan çok sanayi konuşulur hale geldi. Bu kendiliğinden olan bir şey değil elbette. Konya sanayimiz bunu hak ediyor. Selçuklu bölgemizde, OSB’lerimiz var, küçük sanayi sitelerimiz var. Sanayi bölgelerimizi ziyaret ediyoruz. Buralara her gittiğimde kendi kendimize hayrete düşüyoruz, gururlanıyoruz. Şükrediyoruz. Çok farklı alanlarda ve sektörlerde çok önemli üretimler yapıyoruz. Bunları da yurt dışına gönderiyoruz” ifadelerini kullandı.

Toplantı soru cevap bölümü ile devam etti.