BAŞKAN BÜYÜKEĞEN, KONYA AYAKKABI VE ÇANTA MODA FUARI’NIN AÇILIŞINA KATILDI

Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen, Nobel Expo Fuarcılık tarafından, Konya Ayakkabıcılar Odası ve Konya Ayakkabı Sanayicileri Derneği iş birliğinde düzenlenen Master Shoes Konya Ayakkabı ve Çanta Moda Fuarı’nın açılışına katıldı.

Konya TÜYAP Fuar Merkezi’ndeki fuarın açılışı, Konya Valisi Vahdettin Özkan, Ticaret Bakan Yardımcısı Özgür Volkan Ağar, Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, KSO Yönetim Kurulu Üyesi ve Konya Ayakkabı Sanayicileri Derneği Başkanı Kemal Özarpa ile sektör temsilcilerinin ve çok sayıda davetlinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Fuarın açılışında konuşan Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen, Marmara Havzası’na alternatif bir endüstri şehri haline gelen Konya’nın makine, otomotiv, savunma ve havacılık, gıda, metal işleme sektörlerinin yanı sıra ayakkabı sektöründe de lider şehirlerden biri olduğunu söyledi.

Konya’nın yıllık 80 milyon çift kapasite ile ayakkabı sektöründe İstanbul ve İzmir’in ardından Türkiye’nin 3. büyük ili olduğunu aktaran Büyükeğen, “Konya’mız sektörde 600’ün üzerinde firma ile yaklaşık 15 bin kişiye istihdam sağlıyor. İhracat tarafına baktığımızda da; ayakkabı sektörümüzün ihracatı her geçen yıl artıyor.  10 yıl önce sadece 3 milyon dolar ihracat yapan ayakkabı sektörümüz, geçtiğimiz yıl 31 milyon 208 bin dolar ihracat yaptı. Konya’nın sektördeki ihracatı son 10 yılda 10 katın üzerinde arttı. Sektördeki ihracat rakamlarımızın çok daha yukarılara taşınmasını diliyorum” dedi.

Büyükeğen, KSO bünyesinde bulunan İhracat Destek Ofisi ile de ayakkabı sektörünün ihracatını artırmasına destek vermeye hazır olduklarını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından protokol üyelerinin katılımı ile kurdele kesimi gerçekleştirildi ve fuara katılan firmalara hayırlı olsun ziyaretinde bulunuldu.