Yıl Seçimi

Konya Sanayi Odası

Konya ilinde sanayi ve ticaret, Cumhuriyet döneminde alınan Kalkınma Planları Kararlarıyla birlikte gelişme sürecine girmiştir. Sanayi ve  Ticaret hayatının canlanması, bilinçli ve sistematik gelişmelerin ülke geneline yayılabilmesi amacıyla  başlatılan çalışmalar neticesinde 1926 yılında Konya Ticaret  ve Sanayi Odası kuruldu.

Sınırları içerisinde bulunan verimli topraklar nedeniyle bir tarım kenti olarak bilinen ve gelişimine bu yön de ağırlık verilen  Konya'nın ilerleyen yıllarda  tarımın  yanında sanayi alanlarında da önemli bir atılım içine girdiği gözlenmiştir.

Konya'da özellikle 1950-1960 yılları arasında imalat sanayi tesisi 47'den 91'e yükselmiş olup  Konya ilinde sınai faaliyet 1960 yıllarından itibaren istikrarlı bir gelişme göstermiştir. İl Merkezinde inşa edilen Organize Sanayi Bölgeleri ile merkez ve ilçelerdeki küçük sanayi siteleri bu gelişmeyi hızlandıran başlıca faktörlerden olmuştur.  1965 yılından sonra Konya'daki imalat sanayindeki gelişmelerin bir sonucu olarak 3.Kalkınma Planı çerçevesinde Organize Sanayi bölgelerinin oluşturulması yönünde ciddi bir eğilim ortaya çıkmıştır. Nitekim 1970-1990 yılları arasında 19'u il merkezinde 15'i ise ilçe merkezlerinde olmak üzere toplam 34 küçük sanayi sitesi kurulmuş ve bu sitelerde 8066 işyeri faaliyete geçmiştir.

Bugün ise 24 meslek komitesinde 1490 faal, 135 askıda olmak üzere 1625 üyesi ve 28 personeli ile Konya sanayisine hizmet etmektedir.

Kurulduğu günden bu yana, Konya Sanayisinin sağlıklı ve emin adımlarla gelişmesi için çalışmalarını aralıksız sürdüren ve sürdürmeye de devam edecek olan Konya Sanayi Odası;  Konyalı sanayicilerin, büyük özveri örneği göstererek yaptırdıkları modern binasında uzman, deneyimli ve özverili personeliyle tüm sanayicilerimize en üstün çaba ve gayret ile hizmet vermektedir. Hizmet kalitesini zirveye taşıma heyecanını sürekli muhafaza eden KSO, uluslar arası standartlarda üyelerine hizmet verebilmek amacıyla toplam kalite yönetimi noktasında tüm personelini eğitmiştir. Ve bu gün hizmet kalitesini TSE-ISO-EN 9000 belgesiyle tescilleterek uluslar arası standartlarda hak ettiği yeri almıştır.

Mesleki ahlâk ve dayanışmayı koruma, sanayinin genel menfaatlerine uygun surette gelişmesini sağlama, Meslek faaliyetleri hakkında Bakanlıklara teklif ve önerilerde bulunma görevlerini  layıkıyla yerine getiren Konya Sanayi Odası, dün olduğu gibi bugün de, sanayicilerin bilinçlendirilmesi için yoğun eğitim programları organize etmektedir. Ayrıca, Oda yayın organlarıyla da sanayicileri mevzuat, işletme bilimi, uluslar arası fuarlar ve uluslar arası ticaretin geliştirilmesi gibi konularda enforme etmekte olup son yıllarda ise bilişim teknolojilerini kullanma ve üyelerini bu teknolojiden yararlandırma noktasında önemli projeler hazırlamış ve bunların önemli bir kısmını da kısa sürede hayata geçirme başarısını göstermiştir.

Eksiksiz ve zamanında hizmet, sürekli iyileştirme, teknolojik alt yapıyı kurma ve geliştirme, çalışanların eğitimi ve örnek bir kuruluş olma gibi temel ilkelerle yoluna devam eden Konya Sanayi Odası, Konya Sanayisini her zaman daha ileri ufuklara taşıma kararlığındadır.

Odamız
Müşteri Şikayet Akış Şeması