Konya, Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü büyük bir coşkuyla kutladı

16.07.2019

15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Zaferi’nin 3’üncü yıldönümü dolayısıyla Konyalı vatandaşlar, Mevlana Meydanında düzenlenen “Demokrasi ve Milli Birlik Günü” programına katıldı.  Burada konuşan KSO Başkanı Memiş Kütükcü, Konya'nın 15 Temmuz ihanetini de, bu ihanete direnen kahraman şehitleri de unutmayacağını söyledi.

Mevlana Meydanı’ndaki Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerine, Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Konya Milletvekilleri, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, kurum ve kuruluşların başkan ve yöneticileri ile on binlerce vatandaş katıldı.

Programda Konya iş dünyası adına konuşan Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Memiş Kütükcü, Mevlana Meydanı’nda büyük bir coşku olduğuna işaret ederek, “Görüyorum ki Konya bu ihaneti de, bu ihanete direnen, şehadet şerbeti içen kahraman şehitlerimizi de unutmayacak" dedi. Ülke olarak daha çok çalışmaya, daha fazla üretmeye ihtiyacımız olduğunu ve bir an bile gaflete düşme lüksümüz olmadığına işaret eden Kütükcü, şunları söyledi: "Bundan 3 yıl önce tarihimizin en büyük ihanetini yaşadık. FETÖ ve küresel işbirlikçileri ülkemize, milletimize diz çöktürmek için kendilerince büyük bir plan yapmışlardır. Bayrağını kanıyla sulamış, tarih boyunca bırakın esaret altında kalmayı, esareti biran bile aklının ucundan geçirmemiş milleti tanklarla, tüfeklerle, hain planlarıyla sindireceklerini düşündüler. Elbette bunu başaramayacaklardı, başaramadılar. Cumhurbaşkanımızın güçlü iradesi ve milletimizin tarihten gelen cesareti 15 Temmuz gecesi bizim bu topraklardaki varlığımızı bir kez daha perçinledi. 15 Temmuz gecesi tüm dünya bir kez daha gördü ki, bu topraklarda Çanakkale ruhu her an diridir. Bu toprakların her köşesi adeta bir er meydanıdır. Bu ülkede yaşamak bize her zaman teyakkuzda olmayı, her an mücadeleye hazır olmayı zorunlu kılıyor. Öyleyse nasıl ki Mehmetçiğimiz-polisimiz yaz-kış demeden, dağ-taş demeden, gece-gündüz demeden kendi cephesinde hainlerle çarpışmaya devam ediyorsa, biz de kendi cephemizi asla terk etmedik, etmeyeceğiz. Sanayiciler, işadamları olarak bizler fabrikalarımızda, öğrenci sırasında, öğretmen sınıfında, işçi tezgahında kendi nöbetini daha çok çalışarak, daha çok üretecek tutacak. Biran bile gaflete düşme lüksümüz yok.”