Konya devler liginde 21 firma ile temsil ediliyor

11.07.2019

Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu açıklandı. İlk 500'de 6 firması bulunan Konya, ikinci 500 listesinde de 15 firma ile temsil edildi. Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Türkiye'nin devleri arasında yer alan Konyalı firmaları tebrik etti.

Tüm ekonomik dalgalanmalara ve artan maliyetlere rağmen Konyalı firmaların üretim azmini koruduklarını ifade eden Kütükcü, “Geçtiğimiz yıl Türkiye’nin İlk 500 ve İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında toplam 21 firmamız vardı. Bu yıl açıklanan listede de 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında 6, İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında 15 olmak üzere toplam 21 firmamız bulunuyor.  Bu da gösteriyor ki, Konya, tüm zor şartlara rağmen devler ligindeki yerini korumayı başarmış durumda. Ben bu zorlu mücadeleyi başarıyla yürüten tüm firmalarımızı, yöneticilerini ve çalışanlarını kutluyorum. Önümüzdeki yıllarda bu sayının daha yukarılara çıkacağına inanıyorum. Çünkü biliyoruz ki, Konya'nın potansiyeli bunun çok daha ötesinde" şeklinde konuştu.

500 BÜYÜK SANAYİ KURULUŞU ARASINDA YER ALAN KONYALI FİRMALAR: Konya Şeker, Panagro Tarım, Eti Alüminyum, Aydınlar Yedek Parça, Kangal Termik Santral, Ova Un Fabrikası.

İKİNCİ 500 BÜYÜK SANAYİ KURULUŞU ARASINDA YER ALAN KONYALI FİRMALAR:  Kombassan Kağıt, Tümosan Motor, Safa Tarım, Hekimoğlu Un, Ömer Atiker Makine, Enka Süt, Konya Çimento, RTM Tarım, Akova Süt, Altınapa Değirmencilik,  Çöğenler Yemcilik, Kompen PVC, Sezersan Matbaacılık, Büyük Hekimoğulları Gıda, Helvacızade Gıda.