KSO tarafından Acil Durum sempozyumu gerçekleştirildi

28.01.2019

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Konya Sanayi Odası ile İş Sağlığı ve Güvenliği Dernekleri Federasyonu öncülüğünde Acil Durum Sempozyumu düzenlendi. İki oturumdan oluşan sempozyum da iş güvenliği ve işçi sağlığının önemine vurgu yapıldı.

Sempozyumda konuşan Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, alınan tedbirlerle kaza oranlarının minimuma indirilebileceğini söyledi.  İş kazalarıyla ilgili gerekli tedbirlerin yasalarla devlet tarafından belirlendiğini aktaran Kütükcü, “Bu kurallar olmasa bile bizler kültürümüzün gereği insanımızı korumak için her türlü güvenliği almalıyız” dedi.

Kütükcü'nün ardından İş Güvenliği Uzmanları Derneği Başkanı Mahmut Cihan ve Konya İş Sağlığı ve Güvenliği Derneği Başkanı Ali Ekinci, konuşmalarını gerçekleştirdi.

Açılış konuşmalarının ardından Sabotajlar ve Tesis Koruma, Kimyasal Riskler ve Kimyasallarla Çalışmalarda Acil Durum, Patlayıcı Ortamlar ve Acil Durum Önlemleri, Acil Durumları Engelsiz Planlama, Acil Durum Senaryoları ve Uygulama Örnekleri, Acil Durum Senaryolarının Planlanması ve Sık Yapılan Hatalar, Acil Durumlar ve Mevzuatı ile Acil Durumun Hukuki Sonuçları konulu oturumlar gerçekleştirildi.

İki oturumdan oluşan sempozyumun sonunda katılımcılara sertifikaları verildi.