Konya, savunmada çok daha güçlü şekilde yer alacak

26.12.2018

Konya, Milli Savunma Bakanlığı tarafından açıklanan Onaylı Tedarikçi Listesi’nde 11 firma ile yer aldı. Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Onaylı Tedarikçi Listesi’nde yer alan 36 firmadan 11’inin Konyalı olmasının gurur verici olduğunu ifade ederek, “Bu firmalarımız Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü ve Tersaneler Genel Müdürlüğünün ihtiyaçlarının karşılanmasında görev alacaklar. Şu an listede 11 firmamız var. Ancak Onaylı Tedarikçi Listesinde yer almak için 20 Konyalı firmamız daha başvurdu. Bu firmaların Milli Savunma Bakanlığı tarafından denetlenmeleri de devam ediyor” dedi.

Konya’nın savunma sanayinde gerek ana sanayiye daha fazla destek verme gerekse askeri fabrikaların ihtiyaçlarını karşılama konusunda son derece istekli olduğunu vurgulayan Kütükcü, “Konya sanayisi, savunma sanayinde daha fazla yer alma konusunda oldukça kararlı adımlarla ilerliyor. Onaylı Tedarikçi Listesinde yer alan tüm firmalarımızı kutluyorum. Önümüzdeki dönemde firmalarımızın, Milli Savunma Bakanlığımızla Stratejik İşbirliği Anlaşmaları imzalayarak, daha uzun soluklu çalışmalar yapmalarını da arzu ediyoruz. Konya Sanayi Odası olarak biz de, firmalarımızın bu kararlılığını desteklemek, onların ana sanayiyle daha fazla çalışmalarına katkı vermek için sürekli olarak çalışıyoruz. Bu firmaların MSB’den denetlemeleri devam etmektedir. Bu firmalarımız ve yeni katılacak firmalarımızın da denetimleri geçtikten sonra savunma sanayini daha çok pay alacağız. Bu süreçte yerli ve milli sanayimizin yanında yer alan Milli Savunma Bakanlığımıza, Savunma Sanayi Başkanlığımıza, Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü ve Tersaneler Genel Genel Müdürlüğüne, Konya 56. Bakım Fabrika Müdürlüğü’ne teşekkür ederim” şeklinde konuştu.