Firmalarımızın itibarını zedelemek Konya’ya ve ülkemize ihanettir

25.11.2018

Konya iş dünyasından ortak açıklama:

"Firmalarımızın itibarını zedelemek Konya’ya ve ülkemize ihanettir”

Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Odası ve Konya Ticaret Borsası tarafından yapılan ortak açıklamada, son dönemde Konyalı firmaların itibarını zedeleyen, ticari hayatlarını zora sokan asılsız iddiaların arttığı ifade edilerek buna karşı her türlü yasal hakkın kullanılacağı ifade edildi.

Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk ve Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik vetarafından yapılan ortak açıklama şu şekilde:

“Ülkemizin bir süredir içinden geçmekte olduğu bu zor dönemde, Konya’mızın en kıymetli değerleri olan işletmelerimizle ilgili bazı kişi veya kişiler tarafından sorumsuzca yapılan dedikodular artarak yayılmaya devam etmektedir. Listeler yayınlayarak, özellikle konkordato konusunu sürekli gündemde tutarak firmalarımızın hedef alınmasını hem Konyamıza hem de ülkemize ihanet olarak görmekteyiz. 25 binin üzerinde firmaya sahip olan Konya'da konkordato ilan eden firma sayısı 19'dur. Firmasını onuru gören hiç bir müteşebbisimizin konkordato ilanı ile fırsatçılık yapmayacağı aşikardır. Diğer taraftan konuyu sürekli gündemde tutmak herseye rağmen çalışan üreten 25 bin firmamızın emeğini hiçe saymaktır. Konya özel sektörü olarak şehrimiz ve ülkemiz için her şartta çalışma kararlılığımız devam etmektedir. Bu inancımıza gölge düşüren her duruma karşı bugün de birlikte hareket etmekte kararlıyız. Firmalarımıza yönelik saldırı olarak nitelendirdiğimiz bu süreci yakından takip etmekteyiz. Bu tür asılsız söylentilere karşı bu son uyarımızdır. Her türlü hukuki hakkımızı kullanacağımızı açıkça ifade etmekteyiz. Tarihinde olduğu gibi bugün de kardeşlik hukuku ile birbirine bağlı olan Konyalı müteşebbislerimizle birlikte bu zorlu dönemi de atlatacağız. Geçmişte firmalarımıza karşı hiç bir art niyeti unutmadığımız gibi bunu da unutmayacağımızın bilinmesini isteriz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”