Kütükcü, ara malı ithalatı ve yerlileştirme paneline katıldı

07.11.2018

Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen Ara Malı İthalatı ve Yerlileştirme Paneline katıldı. Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ’ın moderatörlüğünü yaptığı panelde konuşan Kütükcü, yerlileştirme çalışmalarının çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Bu konuda tüm tarafları ikna etmek, yerli üretime sahip çıkmayı, yerli ürünleri, milli ürünleri tercih etmeyi bir kültür haline getirmek zorundayız” dedi.

Konya sanayisinin belirlenen 43 ürün grubunun yerlileştirilmesinde görev almaya hazır olduğunu belirten Kütükcü, Türkiye’nin artık bölgesel teşvikler yerine, öncelikli sektörlere yönelik sektörel teşvik uygulamasına geçmesi gerektiğinin altını çizdi. Kütükcü, ayrıca yerlileştirme konusunda yayımlanan genelgelere rağmen kamunun halen yeterli düzeyde yerli ürün tercih etmediğini de sözlerine ekledi.

Panele Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Karaman Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Mustafa Gökhan Alkan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Genel Sanayi Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Ali Murat Sürekli ile davetliler katıldı.