İyibildiren, "Ahilik bu toprakların özünü oluşturuyor"

18.09.2018

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile KTO Karatay Üniversitesi tarafından Ahilik Çalıştayı gerçekleştirildi. Programa Ak Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Faruk İyibildiren, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Karabacak ile çok sayıda esnaf odası başkanı katıldı.

Çalıştayın açılışında konuşan Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Faruk İyibildiren, ahilik teşkilatının yüzyıllardır bu toprakların özünü oluşturduğunu söyledi.  Ahiliğin doğruluk, dürüstlük, fedakarlık, yardımseverlik gibi güzel hasletleri barındırdığına dikkat çeken İyibildiren, "Ülkemiz şu anda zor bir dönemden geçiyor. Bu süreçten işletmelerimiz de olumsuz etkileniyor. Ancak bu süreçte maalesef Ahilikle, Ahi yaşam tarzıyla hiç de örtüşmeyen, en büyük değerimiz olan şirketlerimizle ilgili bir takım asılsız, mesnetsiz dedikodular sorumsuzca üretiliyor. Bizim yeniden toplum olarak, Ahiliğin güzel hasletlerini hatırlamaya ve yaşamaya çok ihtiyacımız var. Bu dönemde birbirimize daha faza destek olmak, ülkemizin geleceğini hep birilikte inşa etmek zorundayız.  Biliyoruz ki, bu zorlu dönemi de geçmişte olduğu gibi üreterek, çalışarak, azmederek aşacağız" şeklinde konuştu.

İyibildiren, kendimize çeki düzen vermemiz, atalarımızdan gördüğümüz ticaret ahlakı ve  Ahilik kültürü ile işlerimizi yürütmemiz gerektiğini sözlerine ekledi.

Açılış konuşmalarının ardından çalıştaya geçildi.