KSO'da Tacikistan yatırım fırsatları anlatıldı

18.09.2018

Konya Sanayi Odası ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından Tacikistan Tanıtım Toplantısı düzenlendi. KSO Konferans Salonu'nda yapılan toplantıya Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Hüsamettin Sönmez, Hıfsı Soydemir, Tacikistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Mahmadali Rajabiyon,  Duşanbe Ticaret Müşaviri Emrah Soğancı, DEİK Türkiye-Tacikistan İş Konseyi Başkanı Mahmut Er ve çok sayıda firma temsilcisi katıldı.

Tacikistan Cumhuriyeti'nin yatırım avantajlarının anlatıldığı toplantıda, iki ülkenin dost ve kardeş olduğu, bu dostluğun ticarete daha fazla yansıması gerektiği belirtilirken, Tacikistan'ın Türkiye'den özellikle tarım,  otomotiv yedek parça ve gıda işleme makineleri hususunda destek beklediği vurgulandı.