Tarımsal sanayi sektör temsilcileri Bakan Fakıbaba ile buluştu

10.05.2018

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Konya’daki tarımsal sanayi üreticileri ile buluştu. Konya Organize Sanayi Bölgesi’nde Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü’nün ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya katılan Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba, tarımı ve tarımsal sanayiyi desteklemeye devam edeceklerini söyledi. Sektör sanayicilerinin taleplerini tek tek dinleyen Fakıbaba, “Tüm çalışmalarımızı sektör temsilcileri ile istişare ederek yürütüyoruz. İnşallah çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yok” dedi.

Toplantının açılışında konuşan Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü ise, Konya sanayisinin her geçen yıl geliştiğini ve bu gelişimde başta tarım makineleri sektörü olmak üzere tarımsal sanayinin önemli bir payı olduğunu ifade ederek, “Türkiye’de tarımsal sanayi deyince, başta tarım makineleri sektörü olmak üzere hemen her alanda önce Konya akla gelir. Öyle ki, tarım makineleri ihracatında Türkiye pazarının yüzde 65’ine sahibiz. Sektörde Türkiye ihracatının yüzde 45’ini Konya gerçekleştirmektedir. Biçerdöver, gübre dağıtma makinesi, ekim makinesi ve seyyar süt sağım makinesinde Türkiye 1.’si olan şehrimiz, değirmen makineleri imalatında Türkiye’nin en büyük üretim merkezi durumunda. Ayrıca, gıda ve içecek sanayinde dünya standartlarında üretim yapan tesislere sahibiz” şeklinde konuştu.

Konya’daki 25 Ar-Ge ve Tasarım Merkezi’nden 6’sının tarımsal sanayi sektöründe olduğuna dikkat çeken Kütükcü, sektörün artık daha yüksek katma değerli üretime doğru hızla ilerlediğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından istişare toplantısını geçildi. Sanayicilerin Bakan Fakıbaba’ya sorunlarını ve taleplerini doğrudan iletme fırsatı buldukları toplantıya Konya Valisi Yakup Canbolat, AK Parti Konya Milletvekili, Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Mehmet Babaoğlu, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik de katıldı.