Hisarcıklıoğlu, KSO’da Konyalı sanayicilerle buluştu

27.03.2018

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Konya Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Konya Sanayi Odası’nın meclis ve meslek komitesi üyeleriyle bir araya gelen Hisarcıklıoğlu, “Konya artık çok önemli bir sanayi şehri haline geldi. Konya Sanayi Odamız da üyelerine beş yıldızlı hizmet üretiyor. Bugün Paris, Londra ve Berlin’deki sanayi odaları hangi standartlarda hizmet veriyorsa, Konya Sanayi Odası da aynı standartta hizmet veriyor” dedi.

Konya’nın artık sanayide merkez bir şehir olduğunun altını çizen Hisarcıklıoğlu, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, “Konya’nın en sevdiğim yönü birlik ve beraberliği. Birlik ve beraberliğin olduğu yerde rahmet olur, bereket olur. İşte Konya bu rahmeti, bereketi yaşıyor” şeklinde konuştu.

Hedef, Konya sanayisinin dünya ticaretinden daha fazla pay almasını sağlamak

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü ise, 1974 yılında zor şartlar altında kurulan KSO’nun, üyelerine en iyi hizmeti sunma gayreti içinde olduğunu, küresel projeler üreten bir oda haline geldiğini ifade etti.

KSO’nun ve Konya sanayisinin gelişimine katkıda bulunan tüm Konyalı sanayicilere teşekkür eden Kütükcü, hedeflerinin Konya sanayisinin ürettiği katma değeri artırarak, Türkiye ve dünya ticaret hacminden daha fazla pay almasını sağlamak olduğunu vurguladı.

Ardından TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Odanın meclis ve meslek komitesi üyesi sanayicilerle sohbet ederek, sorunlarını ve isteklerini dinledi. Hisarcıklıoğlu, ayrıca Konya Sanayi Odası’nın yenilenen hizmet binasını da gezerek, KSO Başkanı Kütükcü’den bilgi aldı.