Konyalı KOBİ'ler, e-ticaretten uzak kalmamalı

14.12.2017

Konyalı KOBİ'lere yönelik gerçekleştirilen "İşinizi Dijital Dünyaya Taşıyın" eğitimlerinde konuşan KSO Başkan Yardımcısı Mustafa Veli Tekelioğlu, Konyalı işletmelerin dünya trendlerini yakından takip ederek, dünya üzerindeki e-ticaretten hak ettikleri payı alması gerektiğini söyledi

Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Odası, Konya Ticaret Borsası ve Google işbirliğinde düzenlenen "İşinizi Dijital Dünyaya Taşıyın" eğitimleri gerçekleştirildi. Programda ev sahibi kuruluşlar adına konuşma yapan Konya Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Mustafa Veli Tekelioğlu, internet kullanımının her geçen gün arttığını, internet kullanımının kişisel yaşamı olduğu gibi ticareti ve üretimi de etkilediğini söyledi.

Teknolojinin yaygınlaşmasıyla birlikte e-ticaretin de geliştiğine dikkat çeken Tekelioğlu, "2011 yılında dünya genelinde perakende e-ticaretin payı sadece yüzde 3,6 iken, geçtiğimiz yıl bu oran yüzde 8,5'lere yükseldi. 2021 yılında da yüzde 13 seviyelerine, hatta daha yukarıya yükselmesi bekleniyor" dedi.

Konyalı KOBİ'ler dünya üzerindeki gelişmeleri yakından takip etmeli

Yapılan araştırmalara göre, Türkiye'de 3 KOBİ'den birinin iki yıl içerisinde e-ticarete geçmeyi düşündüğü bilgisini paylaşan Tekelioğlu, bunun beraberinde üretim ve ticaret hacminin artacağını, KOBİ'lerin ve Türkiye'nin büyüyeceğini vurguladı. Tekelioğlu, Türkiye’nin üretimine, ihracatına ve istihdamına pozitif katkı veren Konyalı KOBİ’lerin de e-ticaret pastasından payını alması gerektiğinin altını çizdi.

Konyalı KOBİ'lerin dünya üzerindeki gelişmeleri yakından takip ederek, işletmelerinin karlılığını artırması gerektiğini, ölçek büyütmenin şart olduğunu ifade eden Tekelioğlu, "Burada düzenlediğimiz programın amacı da, KOBİ’lerimize iş yerlerini dijitale taşımaları noktasında destek olabilmek. Google yetkilileri, KOBİ'lerimize işletmelerini nasıl dijital dünyaya taşımaları gerektiğini anlatacaklar, dünyadan bu konudaki en güzel örnekleri sunacaklar. Ben bu eğitimlerin KOBİ'lerimizin geleceği için faydalı olacağına canı gönülden inanıyorum. Programın hayırlara vesile olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Tekelioğlu'nun konuşmasının ardından Google uzmanları tarafından İşinizi Dijital Dünyaya Taşıyın eğitimlerine geçildi.