Kütükcü: “Gençlerin fark oluşturması gerekiyor”

20.11.2017

Konya Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, üniversite öğrencileriyle bir araya geldi. Öğrencilere tecrübelerini aktaran Kütükcü, Türkiye'nin önemli bir insan kaynağına sahip olduğunu söyledi. Girişimciliğin önemine dikkat çeken Kütükcü, "Bizim, müthiş bir girişimci ruhumuz ve gençlik potansiyelimiz var. Bu insan kaynağının kıymetini çok iyi bilmeliyiz. Dünyada zenginliğin yolu girişimcilikten ve inovasyondan geçiyor. Bu noktada bizim de üretim alt yapımızı güçlendirmemizde sizlerin yaptığı faaliyetler çok büyük önem arz ediyor" şeklinde konuştu.

Gençlerin rakiplerinin sadece Türkiye'de değil, dünyanın birçok yerinde olduğuna vurgu yapan Kütükcü, "Dünyada artık bir iddiası olanlar öne çıkıyor. Öne çıkmak istiyorsanız, fark ortaya koymalısınız. Yarış o kadar hızlandı ki farklı olduğunu gösterenler öne çıkıyor. Fikrinizle, kimliğinizle, kişiliğinizle mutlaka fark oluşturmanız lazım" ifadelerini kullandı.

Program soru ve cevaplarla devam etti.