Konyalı sanayiciler Agritechnica 2017 Tarım Makineleri Fuarı'nı ziyaret etti

24.11.2017

Konya Sanayi Odası, üyelerine yönelik düzenlediği yurtdışı fuar organizasyonlarından birini daha gerçekleştirdi. Konyalı 10 firmadan 15 firma temsilcisi, Konya Sanayi Odası'nın organizasyonu KOSGEB’in desteğiyle Almanya'da düzenlenen Agritechnica 2017 Tarım Makineleri Fuarı'nı ziyaret etti. Fuarda incelemelerde bulunan Konyalı heyet, sektördeki yenilikleri de yakından görme fırsatı elde etti.

Almanya’nın Hannover şehrinde iki yılda bir gerçekleştirilen ve bu yıl 2 bin 800 firmanın stant açtığı, 450 binden fazla ziyaretçinin geldiği Agritechnica 2017 Tarım Makineleri Fuarı'nı değerlendiren Konya Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, fuar gezisinin firmalar açısından verimli geçtiğini söyledi. Konyalı sanayicilerin sektördeki yenilikleri yakından görme fırsatı elde ettiğine dikkat çeken Kütükcü, "Dünyanın bu alandaki en prestijli ve kapsamlı yurtdışı ihtisas fuarlarından biri olan Agritechnica Tarım Fuarı’na inceleme gezisine katılan firmalarımız yeni trendleri, modelleri ve teknolojileri  yakından görme imkanı buldular. Konya sanayisinin lokomotif sektörlerinden olan tarım makineleri sektör temsilcilerimizin bu fuara katılmaları önemliydi, oda olarak bu organizasyonu gerçekleştirdik" dedi.

Konyalı sanayicilerin dünyanın farklı ülkesinden gelen firma temsilcileri ile de ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdikleri bilgisini paylaşan Kütükcü, yapılan görüşmelerin ülkenin ve şehrin ihracatına olumlu yansıyacağına inandıklarını aktararak, oda olarak sanayicilerden gelen talepler doğrultusunda yurt içinde ve yurt dışında fuar organizasyonları yapmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Konya Sanayi Odası'nın organizasyonuyla Agritechnica 2017 Tarım Makineleri Fuarı'na katılan Konyalı firmalar şunlar:

Kumpas Dövme Otomotiv Mak. San. ve Tic. Ltd. Şti., Sonne Piston Otomotiv Mak. San. Tic. Ltd. Şti.,  Karaş Tarım Makinaları,  Özduman Tarım Mak. San. ve Tic .A.Ş, Yimak - Yiğit Makina Sanayi, Filkar Otomotiv San. ve Tic. A.Ş,  Özyeşilyurt Tarım Mak. ve Değ. İç Dış Tic. San. Ltd. Şti., Erdirenler Petrol Tarım Mak. Otomotiv Dişli San. ve Tic. Ltd. Şti., Ecemak Tarım Otomotiv Makina Sanayi Ticaret Ltd.Şti.,  Di-San Otomotiv Makina Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.