İş garantili bu meslek lisesinde ilk ders zili çaldı

21.09.2017

Konya Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan ve Türkiye'nin 8. proje okulu olan Mehmet Tuza Pakpen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı'nın ilk ders zili çaldı. Öğrencilerine modern atölye kompleksleri, sosyal donatı alanları, servis, yurt ve burs gibi birçok imkan sunan bu okuldan mezun olan öğrenciler işsiz kalmayacak.

Mehmet Tuza Pakpen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı’na düzenlenen törenle başladı. Törene öğrenci, öğretmen ve öğrenci velilerinin yanı sıra, Konya Organize Sanayi Bölgesi Başkan Yardımcısı Mustafa Veli Tekelioğlu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Yılmaz da katıldı.

Programda konuşan Konya Organize Sanayi Bölgesi Başkan Yardımcısı Mustafa Veli Tekelioğlu, öğrencilere işlerini severek yapmalarını, planlı ve çok çalışmalarını tavsiye etti. Konya Organize Sanayi Bölgesi'nin Türkiye'nin en önemli üretim merkezlerinden biri olduğunu belirten Tekelioğlu, öğrencilerin böylesine büyük bir üretim merkezinin içinde mesleki eğitim almalarının kendilerine büyük avantajlar getireceğine dikkat çekti.

Hiçbir başarının tesadüfi olmayacağını da vurgulayan Tekelioğlu, öğrencilere şu şekilde hitap etti: "Sizler mezun olup, iş hayatına atıldığınız zaman karşınızda çok güçlü rakipleriniz olacak. Küresel bir köy haline gelen dünyada artık rakipleriniz sadece Türk çocukları değil, dünyanın her yerinden olacak. Onun için kendinizi çok iyi yetiştirmeniz gerekiyor. Meslek derslerindeki başarınızın yanında bir tane de yabancı dili mutlaka öğrenmelisiniz. Bunun için gayretli bir şekilde çalışmalarınızı yapmalısınız."

Buradan mezun olup, birçok kişiye iş imkanı sunabilirsiniz

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Yılmaz da, öğrencilere Türkiye'deki 8 proje okulundan birinde eğitim görme imkanı elde ettiklerini hatırlatarak, okulu sonuna kadar emin adımlar ile bitirmeleri gerektiğinin altını çizdi. KOS’taki okulun, birçok avantajı sunduğunu kaydeden Yılmaz, şunları söyledi: "Şu anda Türkiye'deki 8 okuldan birinde okuyorsunuz. Okuduğunuz okulu beğenmemezlik yapmayın. Buradan bir meslek sahibi olarak mezun olup, birçok kişiye iş imkanı sunabilirsiniz. Bunu iyi değerlendirin. Sonuna kadar emin adımlar ile yolunuza devam edin. Hepiniz, bu vatanın her karış toprağındaki susuzluk hasreti ile yananlara bir çeşme olma hayali kurun. Büyük düşünün büyük işler yapın."

Okul Müdürü Tayyip Sarı da, Mehmet Tuza Pakpen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin Konya'nın en çok tercih edilen okulları arasında yer aldığını belirterek, tüm kontenjanın dolduğu bilgisini paylaştı. Sarı, puan ortalaması ile Konya'daki meslek liseleri arasında ilk 3'te yer aldıklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından, 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı'nın ilk dersine geçildi.

Mehmet Tuza Pakpen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde bu yıl makine, mobilya ve plastik bölümlerinde 43'ü yatılı olmak üzere, 342 öğrenci eğitim görecek.