Milletimiz büyük Türkiye’nin temellerini sarsılmaz bir iradeyle atmıştır

17.04.2017

Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Odası ve Konya Ticaret Borsası ortak bir açıklama yaparak, referandum sonucunu değerlendirdi. Referandum sonuçlarının milletimize, Türkiye’ye umut bağlayan, gönül veren herkese hayırlı olmasının temenni edildiği açıklamada, “Milletimiz demokratik bir olgunluk ve çok yüksek bir katılımla sandığa giderek yeni ve büyük Türkiye’nin temellerini sarsılmaz bir iradeyle atmıştır” ifadelerine yer verildi.

Konya iş dünyasını temsil eden Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Memiş Kütükcü, Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk ve Konya Ticaret Borsası Başkanı (KTB) Hüseyin Çevik tarafından yapılan ortak açıklama şu şekilde: “Katılımın yüzde 85 gibi çok yüksek oranda olduğu 16 Nisan Referandumunda milletimiz, demokrasisine sahip çıktığını göstermiş, büyük bir sağduyu örneği göstererek tercihini güven ve istikrardan yana kullanmıştır. Türkiye’ye karşı algı operasyonu yürüten yurtiçi ve yurtdışındaki tüm şer odaklarına karşı, milletimiz büyük bir demokratik olgunluk göstererek, çok yüksek bir katılımla tercihini ortaya koymuştur. Tercihiyle yeni ve büyük Türkiye’nin temellerini sarsılmaz bir iradeyle atan aziz milletimizin bu kararına herkes saygı duymak zorundadır. Hiç kuşkusuz bu referandumun kazananı milletimizdir, ekonomimizdir, demokrasimizdir.

İnanıyoruz ki, Türkiye yeni dönemde, yeni bir başarı hikayesi ortaya koyarak, çok güçlü bir ekonomik kalkınma hikayesi yazacaktır. Demokratik kazanımlarımız arttıkça, ekonomik kazanımlarımız da artacaktır. Geleceğe dönük projeler daha hızlı ve etkin olarak hayata geçecektir. Artık ayağımıza pranga gibi takılan kısır siyasi tartışmalardan kurtulma, ekonomik hedeflerimize odaklanma, Türkiye’yi elbirliğiyle büyütme ve geleceğe birlikte yürüme zamanıdır. Konya iş dünyası olarak, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da  devletimizin bekası için, milletimizin huzur ve  refahı için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğimizi bir kez daha ifade ederek, referandum sonucunun ülkemize, milletimize hayırlı olmasını diliyoruz.”