Sanayi Sicil İşlemleri İle İlgili Duyuru
01.08.2017

“7033 sayılı Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” 1 Temmuz 2017 tarihli 30111 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Bu kapsamda;

Sanayi siciline kayıt yaptırmamış işletmelere herhangi bir idari para cezasına maruz kalmadan 01 Temmuz 2018 tarihine kadar kayıt olma imkanı getirilmiştir.” Ancak bu tarihe kadar kayıt olmayanlara idari para cezası uygulanacaktır. Diğer taraftan, 7033 sayılı Kanunun yürürlük tarihinden önce 6948 sayılı Kanunun 4 üncü ve 5 inci maddesine aykırı işletmelere idari para cezası uygulanmayacaktır.