MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ ZORUNLULUĞU KAPSAMINDA KAPSAM GENİŞLETİLMESİ YAPILAN MESLEKLER ÇERÇEVESİNDE SINAVLAR YAPILACAKTIR!!!
17.10.2017

Sayın Üyemiz;

Mesleki Yeterlilik Belgesi  6645 sayılı kanun ile zorunlu hale gelmiştir. Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanununda düzenlenen esaslara göre Mesleki Yeterlilik Belgesine Sahip Olmayan Kişiler Çalıştırılamayacaktır. Bu zorunluluk kapsamında üyelerimizin çalışanlarını belgelendirmesi için aşağıdaki alanlarda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği girişimleriyle kurulan TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş. işbirliğinde teorik ve pratik sınavlar düzenlenecektir. Sınavlar, gruplar oluşturulduktan sonra  yapılacaktır.  Yapılacak sınavların kapsamı ve detaylı bilgiler www.meybem.com.tr adresinde mevcuttur. Belgelendirme ücretleri, teşvik kapsamında (Matkap Tezgah İşçisi Seviye 3 Ve Seviye 4, Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Danışmanı Seviye 4, Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Sorumlusu Seviye 5 Hariç) karşılanacak olup, sınavı geçme şartıyla geri iade edilecektir.

Kanuna göre mesleki yeterlilik şartı aranmayacak belgeler şunlardır;

v  Ustalık Belgesi,

v  Mesleki Eğitim Lise Diploması (mezun olduğu alanda çalışanlar için),

v  Üniversite ve Yüksekokul Diploması (mezun olduğu alanda çalışanlar için).

Mesleki Yeterlilik Belgesi Başvuru Formu 2018