KSO BÜNYESİNDE MESLEKİ YETERLİLİK BELGELERİ SINAVLARI YAPILACAKTIR
08.02.2017

KSO BÜNYESİNDE MESLEKİ YETERLİLİK BELGELERİ SINAVLARI YAPILACAKTIR!!!

Sayın Üyemiz;

Mesleki Yeterlilik Belgesi  6645 sayılı kanun ile zorunlu hale gelmiştir. Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanununda düzenlenen esaslara göre MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİNE SAHİP OLMAYAN KİŞİLER ÇALIŞTIRILAMAYACAKTIR. Bu zorunluluk kapsamında üyelerimizin çalışanlarını belgelendirmesi için aşağıdaki alanlarda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği girişimleriyle kurulan MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş. işbirliğinde teorik ve pratik sınavlar düzenlenecektir. Sınavlar, gruplar oluşturulduktan sonra  yapılacaktır. Belgelendirme süreci Bakanlığın teşvik süreci ve Avrupa Birliği fonu kapsamında desteklenecektir. Yapılacak sınavların kapsamı ve detaylı bilgiler www.meybem.com.tr adresinde mevcuttur.

Kanuna göre mesleki yeterlilik şartı aranmayacak belgeler şunlardır;

v  Mesleki Yeterlilik Belgesi,

v  Ustalık Belgesi,

v  Mesleki Eğitim Lise Diploması (mezun olduğu alanda çalışanlar için),

v  Üniversite ve Yüksekokul Diploması (mezun olduğu alanda çalışanlar için).

Lütfen, aşağıdaki formu doldurarak nursen.colak@kso.org.tr  veya mserkankanarya@kso.org.tr adresine mail atınız.

Mesleki Yeterlilik Belgesi Ücret Tarifesi