2018 YILINA İLİŞKİN İTHALAT REJİMİ KARARINA EK KARAR ÇALIŞMALARINA YÖNELİK TEBLİĞ (İTHALAT 2017/2) HAKKINDA
12.10.2017

Ek’te bir örneği sunulan TEBLİĞ’de; ithalat sırasında tahsil edilecek GÜMRÜK VERGİLERİ İLE TOPLU KONUT FONU oranlarını belirleyen İthalat Rejimi Kararına Ek Kararın hazırlanması aşamasında şirketlerin, Sivil  Toplum  Kuruluşları ile  Kamu  Kurum ve  Kuruluşlarının görüş ve taleplerinin ilgili mevzuat uyarınca değerlendirmeye alınacağı belirtilmiştir.

Bu kapsamda; ithale konu olan eşyanın ticari tanımı ve gümrük tarife istatistik pozisyonu belirtilerek talep edilen Gümrük Vergisi ile Toplu Konut Fonu oranına veya miktarına ilişkin gerekçeli taleplerin Ek’te bir örneği sunulan başvuru formunun Tebliğ’in yayımlandığı tarihten itibaren 20 gün içinde (26 Ekim 2017 tarihine kadar) doldurulup ithalatrejimi@ekonomi.gov.tr elektronik posta adresine iletilmesini  önemle  rica ederiz.

İthalat 2017 2 Sayılı Tebliği