T.C. MERKEZ BANKASI İHRACAT GENELGESİ

T.C. MERKEZ BANKASI

İHRACAT GENELGESİ

Sayın Üyemiz,

Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Kanun ile 04.09.2018 tarihli ve 30525 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 sayılı Karara ilişkin Tebliğ (İhracat Bedelleri Hakkında) (Tebliğ No: 2018-32/48) uyarınca T.C. Merkez Bankası tarafından hazırlanan İhracat Bedellerinin yurda getirilmesine ilişkin Usul ve Esasları Düzenleyen “İHRACAT GENELGESİ” 07 Kasım 2018 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Yayımlanan Genelge’yle birlikte ihracat Bedellerinin yurda getirilmesi, tahsil şekilleri, özel durumlar, bankacılık işlemleri gibi birçok konuda uyulması gereken usul ve esaslar belirlenmiştir. Söz konusu Genelge ek’te yer almakta olup, bilgilerinize rica ederiz.

KONYA SANAYİ ODASI

BAŞKANLIĞI