SİNGAPUR İHRACAT REHBERİ
06.06.2018

SİNGAPUR İHRACAT REHBERİ

Sayın Üyemiz,

Bilindiği gibi, Singapur lojistik açıdan bulunduğu konum ve diğer pazarlara açılan geçiş kapısı niteliği ile Güney Doğu Asya’daki en önemli ticaret ve finans merkezlerinden birisidir. Singapur yıllık olarak gerçekleştirdiği 327 milyar dolar ithalatın yarısından fazlasını re-eksport yoluyla diğer ülkelere ihraç etmektedir. Bu özelliği nedeniyle Singapur, yüksek gelir düzeyine sahip tüketicilerden oluşan dinamik iç pazarının yanı sıra, özellikle Endonezya, Tayland, Malezya, Vietnam gibi bölge ülkelerine açılabilme noktasında pek çok yabancı firma tarafından bölgesel merkez olarak kullanılmaktadır.

Ülkemiz ile Singapur arasında Serbest Ticaret Anlaşması (STA) 1 Ekim 2017 itibari ile yürürlüğe girmiş olup,  ihracat ürünlerimizde Singapur’un gümrük vergisi oranı % 0’dır.

Bu kapsamda,  ihracatçı firmalarımızın gerek Güney Doğu Asya ülkeleri pazarlarına açılmaları gerekse iç pazarda paylarını artırma noktasında Singapur’a odaklanmalarının yararlı olacağı düşünülmektedir.

Singapur’da düzenlenen fuarların sadece Singapur pazarına hitap etmeyip bölgesel nitelik taşıması, bölge ülkelerinden de ziyaretçi çekmesi nedeniyle, sektörel fuarlara katılmalarını özellikle tavsiye ederiz.

Diğer yandan,  yurtdışı pazar analizlerinizde yeni kurulan http://ihracatpusulasi.org.tr/ websayfasını incelemeniz son derece yararlı olacaktır.

Siz değerli Üyelerimiz için SİNGAPUR Ticaret Müşavirimiz Sayın Hürol KARLI tarafından hazırlanan ‘’SİNGAPUR İHRACAT REHBERİNİ’’ Ek’te bilgilerinize sunarız.

KONYA SANAYİ ODASI

BAŞKANLIĞI