A.TR DOLAŞIM BELGESİNİN MANUEL VE ELEKTRONİK ORTAMDA DÜZENLENMESİ
14.05.2018

A.TR DOLAŞIM BELGESİNİN MANUEL VE ELEKTRONİK ORTAMDA DÜZENLENMESİ

Sayın Üyemiz;

Daha önceki duyurumuzda; Dolaşım ve Menşe Belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması ve vize edilmesine ilişkin eylemin hayata geçirilmesine yönelik Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan uygulama takvimi uyarınca 14 Mayıs 2018 tarihinde A.TR Dolaşım Belgeleri özelinde tam otomasyon uygulamasına geçilmesinin planlandığı kaydedilmişti.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığından gelen yeni yazıda; A.TR Dolaşım Belgesi için söz konusu uygulamaya 14 Mayıs 2018 tarihinde Gümrük ve Ticaret Bakanlığının tüm idarelerinde geçileceği açıklanmakla birlikte, 14 Mayıs 2018 -28 Mayıs 2018 tarihleri arasında yapılacak ihracat işlemlerinde her iki usulde de (hem manuel hem de elektronik ortamda)  düzenlenen A.TR Dolaşım Belgelerinin kullanılabileceği, 28 Mayıs 2018 tarihinden sonra ise A.TR Dolaşım Belgesinin sadece elektronik ortamda düzenlenebileceği bildirilmiştir.

Bilgilerinize önemle rica ederiz.

Saygılarımızla,

KONYA SANAYİ ODASI