7103 Sayılı Kanun Hakkında (Yeni İstihdam Teşvikleri)
18.04.2018

7103 Sayılı Kanun Hakkında

(Yeni İstihdam Teşvikleri)

Sayın Üyemiz;

İlgi: TOBB’nin 09.04.2018 tarihli ve 0511-86/5711 sayılı yazısı

İlgi kayıtlı yazıda, Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde Şubat 2017’de TOBB Türkiye Ekonomi Şurası’nda “İstihdam Seferberliği” başlatılmıştır. Türk özel sektörünün üstün gayretleri ile 2017 sonunda dünyada eşi-benzeri görülmemiş bir başarıya imza atılmış ve 1,5 milyon insanımıza iş, ailelerine aş imkânı sağlanmıştır. İş aleminin istihdamın artırılması için gösterdiği başarı, 14 Aralık 2017 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen İstihdam Şurası ve İstihdam Seferberliği Ödül Töreninde en çok istihdam sağlayan illerimize, sektörlerimize ve firmalarımıza verilen ödüllerle taçlandırılmıştır.

Sayın Cumhurbaşkanımız, burada 2018’de uygulanacak istihdam teşviklerini açıklarken Türk iş dünyasına yeni bir çağrıda bulunarak 2017’de 1,5 milyon ilave istihdam sağlayan Türk özel sektörüne yeni bir hedef göstermiştir. Bu hedefe ulaşmak için, iş dünyamızın ihtiyaç duyduğu yeni istihdam teşvikleriyle ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile çalışmalar yaptık. Bu çalışmalar sonucunda iş dünyası olarak ihtiyaç duyduğumuz istihdam teşviklerine ilişkin yasal düzenlemeleri de içeren 7103 sayılı Kanun TBMM’de kabul edilmiş ve 27.03.2018 tarihli ve 30373 sayılı 2. Mükerrer Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Yeni istihdam teşvikleri 1 Ocak 2018 ile 31 Aralık 2020 arasında 3 yıl süreyle uygulanacaktır. Kanun ile ayrıca 1 Nisan 2018 tarihinden önceki dönemde tüm şartları taşıdığı halde 5510 sayılı, 4447 sayılı, 6111 sayılı Kanun veya diğer kanunlarla sağlanan istihdam prim teşviki, destek ve indirimlerinden yararlanmamış üyelerimizin en geç 31 Mayıs 2018 tarihine kadar Sosyal Güvenlik Kurumu’na yazılı olarak başvurmaları halinde bu Kanunlar ile getirilmiş teşviklerden yararlanma imkanı bulunmaktadır.

Bilgilerinize rica ederiz.

Saygılarımızla,